Informatie studenten

Teddyberenziekenhuis Nijmegen 2005

| Home | Foto's | Wat is het teddyberenziekenhuis? | Informatie studenten | Informatie scholen | Sponsoren | Contactgegevens TBH commissie | Laatste nieuws | Links

Een teddyberenziekenhuis kan niet waar worden gemaakt zonder de teddyberendokter! Hier vindt je de informatie voor deelname aan het teddyberenziekenhuis als dokter.

Inschrijven
Aan het teddyberenziekenhuis kunnen ongeveer 150 studenten deelnemen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste medisch studenten, maakt niet uit uit welk jaar. Vanaf woensdag 27 april kun je je inschrijven tussen 12.00 uur en 13.00 uur, voor de kantine op de faculteit. Wil jij deze unieke ervaring meemaken, wees er dan snel bij, want vol=vol!

De trainingsavond
Op 17 mei, van 19.00 uur tot 22.00 uur, vindt de trainingsavond plaats. Deze avond is verplicht. Op de trainingsavond wordt alles over het teddyberenziekenhuis uitgelegd. Ook zal er een pedagogisch medewerker, een kinderarts, een een teddyberendokter van vorig jaar aanwezig zijn en iets vertellen over de omgang met kinderen in het ziekenhuis en toegespitst op de ervaringen van vorig jaar. Het zal dus een leerzame, maar vooral leuke avond worden. 

Programma van de dag zelf
Bij opgave kun je je voorkeur uitspreken voor één (of meerdere) van de dagdelen waarop het teddyberenziekenhuis georganiseerd zal worden. 's Ochtends wordt het van 10.00 uur tot 12.00 uur gehouden en 's middags van 13.00 uur tot 15.00 uur. Wel is het handig als je er ongeveer een halfuur van te voren bent. Elk uur komen er twee klassen en deze zullen een uur blijven. Er zijn twee soorten berendoktoren: in de rol van de 'huisarts' en in de rol van de 'specialist'. Bij de rol van de huisarts zal eén student, 2 kleuters meenemen naar de spreekkamers; met zn tweeën vinden de kleuters het minder eng en zijn dus spraakzamer. In de spreekkamer vindt gedurende ongeveer 10 minuten de anamnese en een kort lichamelijk onderzoek (zoals bijvoorbeeld auscultatie, temperatuur opmeten, wegen, meten) plaats. Vervolgens loop je met de kleuters naar de juiste behandelkamer, zo is er een operatiekamer, gipskamer, verbandkamer en een röntgenkamer. In deze behandelkamers sta je als je teddyberen-specialist bent. Ook dit zal ongeveer 10 minuten duren. Uiteindelijk krijgen de kinderen bij de apotheek een certificaat van deelname waarop de behandeling van de beer wordt weergegeven. Na een half uur gaat de helft van de klas naar de wachtkamer en is de andere helft aan de beurt. In de wachtkamer kunnen de kinderen video kijken (natuurlijk met beren in de hoofdrol), kleuren en limonade drinken. Verder loopt er nog iemand in een berenpak rond. Per middag zullen we ongeveer 4 kleuterklassen ontvangen.